Varm hallonsås med saffransglass och päron

Serverar: 4 portioner

I det här receptet används färdig glass.

Ingredienser

  • 225 g hallon
  • ½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • Tillbehör
  • 1 burk konserverade päron, ca 425 g
  • 5 dl saffransglass
  • Hallon
  • Rostade mandelspån
  • Färsk mynta
  • 4 fingerkex
  • Instruktioner

    1. Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull. Sjud tills sockret löst sig. Passera genom en finmaskig sil. Fördela såsen i fyra glas.
    2. Låt päronen rinna av och skär dem i klyftor. Lägg ner i hallonsåsen. Fortsätt med en stor kula saffransglass. Garnera med hallon och mandelspån och gärna en myntakvist. Stick ett kex i varje glas.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben