Saffransglass med mandel

Serverar: 4 portioner

Supergod glass

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl honung
  • 1 pkt ( 0,5 g) saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 påse mandel , hackad
  • Sås
  • 4 dl , ca 200 g hallon
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk florsocker
  • 2 st kiwifrukter , i skivor till garnering
  • Instruktioner

    Vispa äggulor, socker, honung och saffran pöröst. Vispa grädden och blanda ner den hackade mandeln i äggsmeten. Häll i en form och frys i minst 6 timmar. Kör hallon, vatten och florsocker i en mixer. Häll en spegel av hallonsåsen på ett uppläggningsfat. Stjälp upp glassen och garnera med kiwiskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben