Saffransglass med ingefärssting

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Den vackert gula glassen har fått sin färg av saffran. Receptet är från ICA-Kuriren. En dessert för någon av påskdagarna kanske? (Jag kan inte leva utan min glassmaskin!)

Ingredienser

  • 1/2 g saffran, 1 påse
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 vaniljstång
  • 7 cm färsk ingefära
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Stöt saffranet finpulvrigt med någon msk av sockret. Elvispa äggulorna pösiga med socker och saffran i en rymlig, tjockbottnad kastrull, ej aluminium. Blanda i mjölken. Snitta vaniljstången på längden och lägg i den. Hetta upp under vispning tills blandningen sjuder. Låt svalna.
    2. Skala ingefäran och riv den fint. Stoppa rivet i vitlökspressen och tryck ur saften. Rör ned saften i äggpöset och ta upp vaniljstången.
    3. Vispa grädden tills den precis börjar tjockna. Vänd ned den i saffranssmeten och häll i glassmaskinen. Starta maskinen och låt den arbeta som den ska. Förvara glassen i frys, ta fram den ca 15 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben