Den vackert gula glassen har fått sin färg av saffran. Receptet är från ICA-Kuriren. En dessert för någon av påskdagarna kanske? (Jag kan inte leva utan min glassmaskin!)
Ingredienser
1/2 g saffran, 1 påse
1 dl socker
3 äggulor
2 1/2 dl mjölk
1/2 vaniljstång
7 cm färsk ingefära
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Stöt saffranet finpulvrigt med någon msk av sockret. Elvispa äggulorna pösiga med socker och saffran i en rymlig, tjockbottnad kastrull, ej aluminium. Blanda i mjölken. Snitta vaniljstången på längden och lägg i den. Hetta upp under vispning tills blandningen sjuder. Låt svalna.
Skala ingefäran och riv den fint. Stoppa rivet i vitlökspressen och tryck ur saften. Rör ned saften i äggpöset och ta upp vaniljstången.
Vispa grädden tills den precis börjar tjockna. Vänd ned den i saffranssmeten och häll i glassmaskinen. Starta maskinen och låt den arbeta som den ska. Förvara glassen i frys, ta fram den ca 15 minuter före servering.