Saffransglass

Serverar: 6 portioner

Ett recept på hemgjord saffransglass.

Ingredienser

  • 1 pkt saffran
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallonsås
  • 1 pkt djupfrysta hallon, ca 200 g
  • florsocker
  • ev vatten
  • Instruktioner

    Vispa äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet. Vispa grädde. Blanda äggsmet och vispgrädde. Klä en avlång form med plastfolie. Häll i smeten. Frys glassen över natten. Tina hallonen. Kör dem i mixer eller mosa med gaffel. Smaksätt med florsocker, späd eventuellt med lite vatten om såsen är för tjock. Ta fram glassen i rumstemperatur 10–15 minuter före servering. Gör glasskulor som serveras i glassglas med hallonsås eller hela hallon eller björnbär. Eller glassen i skivor och garnera med hallonsås eller hela hallon eller björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    joolo010 22 december 2009

    mycket god glass

    kekke46 1 december 2012

    Den här saffransglassen fick jag smaka hos min dotter. Den var otroligt goda mums. En femma av mig för detta recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben