Saffransglass

Tid: 1 timme

Knallgul lättlagad festglass

Ingredienser

  • 1/2 g saffran
  • 1 sockerbit
  • 3 ägg delade i gulor och vitor
  • 1 1/2 dl siktat florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Stöt saffran med en sockerbit och lös sedan upp detta i 2 msk kokhett vatten. Ställ åt sidan så länge.
    2. Vispa äggulor och siktat florsocker tills det pöser, gärna med elvisp. Det är viktigt att man verkligen siktar florsockret, annars blir glassen klimpig. Blanda i saffransvattnet.
    3. Vispa först vitor och sedan grädde var för sig. Blanda grädden i gulorna med saffran och vänd sist ner vitorna.
    4. Frys in det hela till glass. Rör helst om i smeten ett par gånger under infrysningen så blir konsistensen fin

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben