Glasnudelsallad

Ingredienser

  • 50 g torkade räkor eller 150g rensade räkor
  • 75-100 g glasnudlar
  • 1 citrongräs
  • 2-4 små gröna chilifrukter urkärnade
  • 300 g kycklingkött fintärnat
  • 1 msk majsolja
  • 1 msk fisksås nam pla
  • 1-2 limefrukter saft och skal
  • 1 stor gul lök finstrimlad
  • 100 g stjälkselleri skurna i stavar
  • 2 salladslökar
  • 4 stora kvistar mynta
  • 8 kvistar koriander
  • isbergsallad
  • lollo rosso
  • rosésallad
  • Instruktioner

    Blötlägg torkade räkor i varmt vatten 30 minuter. Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten 10 minuter. Lägg nudlarna sedan i kokande vatten cirka 30 sekunder. Sila av. Finhacka den nedersta delen av citrongräset samt chilin. Fräs kycklingen i oljan, tillsätt citrongräs, chili, fisksås, limejuice och 2 msk vatten. Koka i någon minut så att kycklingen blir genomkokt. Tillsätt räkorna och låt svalna. Blanda nudlarna med kycklingröran, lök, selleri, salladslök, rivet limeskal, hackad mynta och koriander. Servera i "skålar" av olika salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben