Glasnudelsallad med biff och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Servera gärna salladen i skålformade salladsblad

Ingredienser

  • 250 g glasnudlar
  • 150 g sockerärter
  • 1 rödlök
  • 1 röd eller grön chili, spansk peppar
  • 400 g grillat kött t ex rostbiff i tunna skivor
  • 1 dl myntablad
  • 1dl hackade jordnötter eller 2 msk rostade sesamfrön
  • Salladssås
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl risvinäger
  • 2 tsk wasabipasta
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk finriven ingefära
  • Instruktioner

    1. Lägg nudlarna i en skål. Häll över kokande vatten så att det täcker. Låt stå ca 5 min eller tills nudlarna är al dente. Spola nudlarna med kallt vatten och lå dem rinna av i ett durkslag.
    2. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Låt den stå ca 5 min. Sila.
    3. Förväll och strimla sockerärterna. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla pepparfrukten. Skär köttet i strimlor.
    4. Blanda nudlar, sockerärter, lök, pepparfrukt, kött och myntablad. Ringla över salladssåsen och blanda försiktigt. Strö över jordnötterna eller sesanfröna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben