Glasnudelsallad med mango och rökt lax

Serverar: 4 portioner

Lätt lunch.

Ingredienser

  • 200 g risnudlar
  • 200 g rökt lax
  • 2 salladslökar
  • 1 mango
  • 0,5 gurka
  • 200 g grön sparris
  • 1 avokado
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön*
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Dressing
  • 4 msk sesamolja
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk finhackad chili utan kärnor
  • 0,5 tsk flytande honung
  • Salt efter smak
  • Till servering
  • Limeklyftor
  • Sesamolja
  • Japansk soja
  • Instruktioner

    1. Bryt nudlarna i mindre bitar i en plastpåse. Tillaga enligt paketet. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt det rinna av i sil. Krama ur med rena händer.
    2. Strimla laxen och salladslöken i småbitar, skala mangon och skär i bitar och skär gurkan i strimlor på längden med osthyvel.
    3. Skär bort den nedersta delen från sparrisen. Förväll sparrisen 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Skölj i iskallt vatten och skär i småbitar.
    4. Vispa samman dressingen. Blanda nudlar, lax och det skurna i en skål. Vänd i dressingen och salta och peppra efter smak.
    5. Fördela salladen på fyra fina tallrikar eller skålar och toppa med avokado och hackad koriander samt rostade sesamfrön. Bjud limeklyftor till och lite extra sesamolja och japansk soja.
    6. * Sesamfrön rostar du lätt själv i en torr stekpanna. Se upp, de bränns lätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben