Glasnudelwok med kalkon

Serverar: 4 portioner

En riktig vardagsrätt eftersom den går snabbt att tillaga och är mild i smaken. Woksåsen är otroligt god.

Ingredienser

  • 250 g glasnudlar
  • 1 msk olja
  • 500 g kalkonstrimlor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 schalottenlök
  • 150 g sockerärter
  • ½ dl hackade jordnötter
  • Hackad koriander eller bladpersilja
  • Woksås
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 msk sesamolja
  • 1 chili
  • Tillbehör
  • 1 lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Blötlägg nudlarna i varmt vatten 20 minuter. Låt dem rinna av.
    2. Hacka vitlöken, skiva schalottenlöken och strimla sockerärterna. Hetta upp oljan i en wokpanna. Blanda köttet med vitlök och socker och stek tills det får fin färg. Blanda ner nudlar,lök och sockerärter i woken.
    3. Finhacka chilin och blanda resten av ingredienserna till woksåsen. Häll den över woken och låt allt bli varmt. Strö över jordnötter och hackad koriander eller bladpersilja.
    4. Servera woken med limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben