Glass med limemarinerade jordgubbar

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Anledningen till att jag använder frysta bär är att det är ett sätt att få dem att smaka riktigt gott. De färska jordgubbarna är så goda i sig så de behöver inga smakförhöjande tillsatser.

Ingredienser

  • Sockerkaka
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk eller vatten
  • 1 pkt frysta, lätt tinade, jordgubbar, 500 g
  • 1 lime
  • 2 msk strösocker
  • 1 l vaniljglass av god sort
  • Tips: Det går också bra att använda köpt sockerkaka till detta recept
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och sikta ner i äggsmeten. Blanda ordentligt. Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret och vätskan och blanda.
    2. Grädda i avlång, smörad och ströad form i ca 30 min (kanske något mer el mindre beronde på ugn). Jag använder oftast havregryn istället för ströbröd, tycker det är godare.
    3. Tvätta skalet på limefrukten och riv det. Pressa ur all saft ur frukten Blanda ordentligt med sockret. Smaka dig fram, marinaden skall vara lite syrlig.
    4. Häll marinaden över jordgubbarna, rör om och låt stå någon timme.
    5. Skär upp sockerkakan i skivor och lägg i skålar. Lägg på en skiva glass. Toppa med de marinerade jordgubbarna.
    6. Och bara njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben