Glass med polkagrissmak

Tid: 1 timme 30 minuter

God hemgjord glass med stor lyxkänsla

Ingredienser

  • Glassmeten
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 stora ägg, som delats i gula och vita
  • 1.5-2 dl siktat florsocker
  • Smaksättning
  • 100 g polkagrisgodis
  • 4-6 droppar pepparmintsolja
  • 3-5 droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Lägg polkagrisgodiset i kylen eller i frysen.
    2. Knäck äggen och separera gulan från vitan med hjälp av fingrarna. Var noga med att det inte kommer någon gula i vitan, lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
    3. Vispa vitorna fasta och stela i bunken.
    4. Vispa sedan vispgrädden i en annan bunke.
    5. Sikta ner florsockret i äggulorna under vispning.
    6. Vänd, ner äggvitorna i äggulesmeten.
    7. Tillsätt pepparmintsoljan, i vispgrädden.
    8. Blanda och vänd nu ner pepparmintsgrädden med äggsmeten.
    9. Häll ner i en lämplig bytta som tål frysen. Låt stå i ca 30 minuter.
    10. Krossa pepparmintsgodiset och blanda ner i glassmeten.
    11. Rör runt i glassmeten någongång under infrysningen, som tar ca 2-4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben