Glass och jordgubbar med marängtopp

Serverar: 4-6 portioner

Festligt, somrigt och enkelt att tillaga!

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 msk socker
  • Strimlat skal av ½ apelsin
  • Färskpressad saft av ½ apelsin
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • ½ l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grillvärme.
    2. Skär jordgubbarna i bitar och blanda dem med socker, apelsinskal och -saft. Vispa vitorna till hårt skum och vispa ned sockret.
    3. Lägg glassen i botten på 4 ugnssäkra glas, typ Duralex. Lägg på jordgubbarna och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen i ½-1 minut tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. En liten gasolbrännare kan också användas för att ge färg.
    4. Servera direkt, men bränn er inte på glasen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben