Ljuvlig sås gjord på färska blåbär ringlas över vanilj- och jordgubbsglass och serveras med spröda rån och mynta. En himmelsk dessert.
Ingredienser
½ dl råsocker
2 msk smör
1 dl vispgrädde
2 ½ dl färska blåbär
12 kulor vaniljglass
6 kulor jordgubbsglass
12 runda rån
6 färska myntakvistar
Instruktioner
Lägg socker, smör och grädde i en kastrull. Koka upp på medelhög värme och rör om hela tiden. Sänk värmen och låt sjuda svagt ca 2 minuter tills såsen tjocknar något.
Rör ner blåbären i såsen och koka upp. Låt sjuda 2-4 minuter tills blåbären mjuknar och avger sin saft. Låt svalna.
Fyll sex glas med två kulor vaniljglass var och lägg en kula jordgubbsglass på varje portion. Ringla över blåbärssåsen. Sätt i rånen och garnera med mynta.