Glassbakelse med pistage

Serverar: 2 portioner

En glass som du kan njuta av med gott samvete? Jajemen, dessa smakrika glassar med honung och pistagenötter är himmelskt goda, prova! Rawfood.

Ingredienser

  • Glass
  • 1 msk kokosolja
  • 1-2 dl tjock mandelmjölk
  • 1 dl naturella pistagenötter
  • 2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 3 krm salt
  • Topping
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk flytande honung
  • 1-2 nypor flingsalt
  • Instruktioner

    1. Värm kokosoljan över ett ljummet vattenbad tills den är flytande. Mixa samman oljan med resten av ingredienserna tills glassen har en len konsistens. Smaka eventuellt av med mer honung och salt. Lägg upp smeten i två formar, 6-7 cm i diameter, och låt dem stå i frysen i ca 6 timmar.
    2. Innan servering, hackar du pistagenötterna fint. Ringla honung över glassen och strö över nöthacket samt lite flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben