Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär. Synd, för de är fantastiskt goda. Här hamnar de i en underbar paj med pistagenötter i skalet.
Ingredienser
Pajdeg
1 ½ dl skalade pistagenötter
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g Svenskt Smör från Arla
2 äggulor
Fyllning
4 dl krusbär
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl Arla gräddfil
2 ägg
Till servering
2 ½ Kelda vaniljsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor. Lägg åt sidan.
- Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt äggulor och nötter och kör till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 28 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min.
- Blanda krusbär och socker. Låt dra i minst 15 min.
- Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt gräddfil, ägg och sist krusbären. Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
- Låt pajen svalna. Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Helt suverän! Kanongod! Kommer jag att göra många gånger. Kan tänka mig att man kan använda vilka bär som helst och - varför inte - även äpplen, päron osv. Just det här med gräddfilen gör pajen lite annorlunda, men - som sagt - kanongod!