Krusbärspaj med pistage

Serverar: 12 portioner

Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär. Synd, för de är fantastiskt goda. Här hamnar de i en underbar paj med pistagenötter i skalet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl skalade pistagenötter
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 100 g Svenskt Smör från Arla
  • 2 äggulor
  • Fyllning
  • 4 dl krusbär
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl Arla gräddfil
  • 2 ägg
  • Till servering
  • 2 ½ Kelda vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor. Lägg åt sidan.
    3. Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt äggulor och nötter och kör till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 28 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min.
    4. Blanda krusbär och socker. Låt dra i minst 15 min.
    5. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt gräddfil, ägg och sist krusbären. Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
    6. Låt pajen svalna. Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Walla2 9 juli 2015

    Helt suverän! Kanongod! Kommer jag att göra många gånger. Kan tänka mig att man kan använda vilka bär som helst och - varför inte - även äpplen, päron osv. Just det här med gräddfilen gör pajen lite annorlunda, men - som sagt - kanongod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben