Krusbärspaj med ost

Serverar: 8 portioner

Laktos och glutenfritt

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3-4 dl MixWells Havrebrödsmix glutenfritt
  • 150 g smör
  • 4 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 liter krusbär eller vinbär, rabarber, lingon
  • 4 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl hackade valnötter
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 5 msk sirap
  • 25 g smör mjölkfritt
  • Ev ost
  • Instruktioner

    1. Blanda mixen och smöret med en gaffel. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila minst en timme i kylskåp. Tryck ut degen i en 30 cm stor pajform. Nagga bottnen med en gaffel.
    2. Grädda pajskalet i 225 grader ca 10 min.
    3. Lägg bären i pajskalet. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. Strö sedan över nötterna och ringla över sirapen. Avsluta med att hyvla smörskivor med en osthyvel och fördela över pajen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20-30 min. Låt pajen svalna.
    5. Servera pajen avsvalnad med ost typ Dan blue eller en mjuk krämig brieost. Görs den mjölkfri så servera tofuglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben