Glassfyllda chokladformar

Serverar: 10 portioner

Små lyxiga konfektliknade bakelser gjorda av choklad. Fyll chokladformarna med en god glass, gärna "ripplad" med nougat, frukt, bär eller sylt.

Ingredienser

  • Formar
  • 250 g mörk blockchoklad
  • ½ msk matolja
  • Fyllning
  • ½-1 l gammaldags vaniljglass
  • Garnering
  • Ca 200 g röda vinbär eller körsbär
  • Tillbehör
  • Små veckade bakformar av papper
  • Instruktioner

    1. Börja med formarna. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält dem i vattenbad eller i mikron.
    2. Vid vattenbad är det viktigt att skålen täcker kastrullen väl. Vattenångan får inte komma i kontakt med chokladen. Då blir den grynig.
    3. Pensla 10 bakformar med olja. Pensla dem sedan med den smälta chokladen. Låt formarna stelna i kylen 5-10 minuter.
    4. Pensla formarna ytterligare en gång med choklad. Låt dem åter stelna i kylen 5-10 minuter.
    5. Lossa formarna försiktigt. Ställ chokladformarna på ett serveringsfatt.
    6. Lägg en glasskula i varje chokladform. Garnera med lite bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben