Glasstårta med ahlgrens bilar

Barnsligt gott med draghjälp av klassisk godissmak.

Ingredienser

  • 4 liter vaniljglass
  • 2 påsar Ahlgrens bilar, á 125 g
  • 1 dl vatten
  • Röd och grön hushållsfärg
  • Marängtaket
  • 3 äggvitor
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Ställ vaniljglassen i rumstemperatur ca 15 minuter så att den blir mjuk. Fördela vaniljglassen i 3 olika skålar.
    2. Blanda drygt 1 ½ påse bilar med vattnet i en kastrull, låt bilarna sjuda tills de har smält ihop till en tjock massa. Vispa godissmeten slät, låt svalna något.
    3. Smaksätt glassen med 1/3 vardera av godissmeten. Färga en del rosa och en del grön med hushållsfärg. Låt den tredje glassbunken vara vit.
    4. Lägg de olikfärgade glassmetarna ovanpå varandra i kakformen och avsluta med att strö resterande bilar på toppen. Frys formen i 1-2 timmar.
    5. Vispa äggvita, citronsaft och 1/3 socker försiktigt. Öka därefter hastigheten och vispa tills marängsmeten blir fast i konsistensen. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
    6. Sätt ugnen på 125 grader. Fyll marängsmeten i en spritspåse. Spritsa långa raka maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och låt marängerna torka ca 1 timme tills de lossnar lätt från papperet.
    7. Lossa tårtan från formen och ställ på ett fat. Bryt marängtaket i olika längder och ställ runt glasstårtan precis före servering.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben