Glasstårta med daim- och vaniljfyllning

Serverar: 10 portioner

Måste frysas 5-6 timmar innan servering men kan självklart göras flera dagar i förväg.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 200 g mald sötmandel
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 grovhackad dubbeldaim
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Botten: Mandeln behöver inte skalas. Vispa äggvitorna styva, tillsätt strösockret i omgångar och vispa styvt. Vänd ner den malda mandeln.
    2. Häll i smord springform, ca 26 cm i diameter och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt bottnen kallna i formen.
    3. Till fyllningen vispas äggulorna och sockret poröst. Vispa grädden separat och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med daimen och de urskrapade fröna från vaniljstången.
    4. Häll fyllningen över den kalla bottnen. Ta den inte ur formen! Frys i minst 5 timmar, gärna längre.
    5. Ta fram glasstårtan en stund innan den ska serveras.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben