Måste frysas 5-6 timmar innan servering men kan självklart göras flera dagar i förväg.
Ingredienser
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
200 g mald sötmandel
Fyllning
4 äggulor
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
1 grovhackad dubbeldaim
1 vaniljstång
Instruktioner
Botten:
Mandeln behöver inte skalas.
Vispa äggvitorna styva, tillsätt strösockret i omgångar och vispa styvt. Vänd ner den malda mandeln.
Häll i smord springform, ca 26 cm i diameter och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt bottnen kallna i formen.
Till fyllningen vispas äggulorna och sockret poröst. Vispa grädden separat och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med daimen och de urskrapade fröna från vaniljstången.
Häll fyllningen över den kalla bottnen. Ta den inte ur formen! Frys i minst 5 timmar, gärna längre.
Ta fram glasstårtan en stund innan den ska serveras.