Glasstårta med mango och ananas

Serverar: 8 portioner

343 kalorier per portion Isande fantastiskt, med en sötknaprig topping på kokos och choklad.

Ingredienser

  • 80 g små maränger
  • 250 g fryst ananas i tärningar
  • 250 g fryst mango i tärningar
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 50 g mörk choklad 70 %
  • Garnering
  • Maränger
  • Myntakvistar
  • 4 ringar torkad ananas, skuren i småbitar
  • Instruktioner

    1. Klä en stor kakform med löstagbar botten ca 28 cm i diameter med plastfolie. Ställ ett lager små maränger på bottnen av formen så tätt det går.
    2. Kör ananas och mango till en smulig massa i matberedare. Tillsätt yoghurt och florsocker och kör ytterligare några sekunder.
    3. Vispa äggvitorna styvt. Vispa grädden. Blanda äggvitor och grädde med yoghurtblandningen med stora luftiga tag.
    4. Fyll formen med blandningen och täck med plastfolie. Ställ in formen i frysen 4 timmar.
    5. Rosta kokosflingorna gyllene i en torr stekpanna, se upp så att de inte bränns. Flaga chokladen med en potatisskalare.
    6. Ta fram och lägg upp tårtan på ett fat. Dekorera med kokos, choklad, mynta och fler maränger runt om samt torkad ananas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben