Glaze till grillat kött

Tid: 10 minuter

En glaze som är god till alla sorters kött. Gör en rejäl laddning ha den stående i burk i kylen. Sätt över i en skål det du behöver/gång. Då minskar bakteriespridningen. Du kan även ta en del av denna glaze och använda den till att göra en vinsås på. Använd då det vin som du kommer att dricka till maten. Då är du garanterad att mat och vin gifter sig perfekt. ;o)

Ingredienser

  • ½ dl tomatpuré
  • 1/4 dl soja
  • ½ dl honung (saknar du honung ta ca ½ dl farinsocker el muscovadosocker)
  • ½ dl kalvfond
  • 1/4 dl balsamico-vinäger
  • 1 ½ klyfta vitlök, pressad
  • ½-1 kvist rosmarin , börja med en ½ kvist smaka av
  • ½-1 kvist timjan, börja med en ½ kvist smaka av
  • Vitpeppar ev salt efter att du smakat av
  • 1/4 ancho chili(rökt torkad chili) eller en 1/4 chili och 2 ml hickory smoke oil
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna i 10 minuter. Glazen skall vara helt slät ( tar längre tid om du inte använder honung). Smaka av glazen tillsätt ev mera kryddor. Pensla glazen de sista minuterna köttet grillas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben