Glödbakad potatis med rökig gräddfil och brynt smör

Serverar: 4 portioner

Ett väldigt gott och läckert tillbehör som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 8 stora färskpotatisar
  • 1 msk havssalt
  • 100 g smör
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk rökt olivolja
  • 2 dl krossade potatischips
  • 2-3 msk finskuren gräslök
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen. Lägg den glödande kolen i en ring runt kanterna. Strö havssaltet på dubbla ark aluminiumfolie.
    2. Skrubba potatisen. Lägg den på saltet och vik ihop noga till ett tätt paket. Placera paketet mitt i ringen med kolen runt om. Baka under lock i 40-60 minuter. Testa med en kniv om potatisen är mjuk. Öppna paketet och låt svalna något. (skär eventuellt bort svarta bitar).
    3. Blanda gräddfil och rökt olja. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa. När smöret doftar nötigt och har fått en svagt brun färg är det brynt.
    4. Krossa potatisen och fördela på ett fat eller i en skål. Klicka på gräddfilen. Strö över krossade chips och gräslök. Krydda med lite svartpeppar. Avsluta med att ringla över det brynta smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben