Glögg & chokladkaka

Gott till Kalle Anka på julen

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl farinsocker
  • 4 ägg
  • 1½ dl glögg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g skållad, skalad mandel
  • Instruktioner

    Smält chokladen. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje. Rör i glögg, Choklad och sist mjöl blandat med bakpulver. Hacka mandeln men spara några till garneringen. Vänd ner hacket i smeten. Häll smeten i en smord, mjölad form ca. 22 cm.i diameter. Lägg på hela mandlar. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter i 175 grader. Den ska vara kladdig i mitten. Låt vila till nästa dag. Servera med grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben