Glutenfri äpplekaka

Enkel och god äpplekaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 4 medelstora äpplen
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Kanel
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner de torra ingredienserna och smöret.
    3. Häll upp i en smörad non-stick form eller form för tårtbotten som du smörar och bröar med tex kokos.
    4. Skala äpplena och skär i klyftor. Strö gärna lite socker och kanel över klyftorna innan du sticker ner dem.
    5. Stick ned äppelklyftorna runt om hela formen, vilket mönster du önskar. Strö över lite kanel, och avsluta med strösocker ovanpå.
    6. Grädda i ugnen i nedre delen i ca 35-40 minuter.
    7. Servera med vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2
    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben