Glutenfri äpplekaka
Enkel och god äpplekaka
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljpulver
4 medelstora äpplen
2 dl potatismjöl
1 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
Kanel
Strösocker
Instruktioner
Värm ugnen till 180 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner de torra ingredienserna och smöret.
Häll upp i en smörad non-stick form eller form för tårtbotten som du smörar och bröar med tex kokos.
Skala äpplena och skär i klyftor. Strö gärna lite socker och kanel över klyftorna innan du sticker ner dem.
Stick ned äppelklyftorna runt om hela formen, vilket mönster du önskar. Strö över lite kanel, och avsluta med strösocker ovanpå.
Grädda i ugnen i nedre delen i ca 35-40 minuter.
Servera med vaniljvisp.
Liknande recept
Maya´s Äpplekaka
4.7
8-10
9
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Äpplekaka med kanel i långpannan
3.5
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Skånsk äpplekaka
4.4
45 min
6-7
2
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!