Glutenfri äpplekaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Glutenfri.

Ingredienser

  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • 1 msk Dansukker råsocker
  • 2 msk kokosflingor
  • Smet
  • 3 dl potatismjöl
  • 3 dl Dansukker råsocker flor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Instruktioner

    1. Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med råsocker och kokos.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet.
    3. Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen.
    5. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2
    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben