Glutenfri banoffee-paj

Serverar: 1 portioner

En variant på den berömda pajen, jag har gjort den så den kan passa dem som är glutenintoleranta.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150g margarin
  • 3 msk socker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, eller vetemjöl
  • 1 äggula
  • Kolasås
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 bananer
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (ca 23 cm i diameter). Ställ kallt i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och lägg på hackad choklad.
    2. Koka ingredienserna till kolasåsen i ca 5 minuter på medelhög värme och låt den svalna något. Häll över i formen. Låt kallna helt.
    3. Mosa bananerna och bred över kolasåsen.
    4. Vispa grädden och bre över. Riv chokladen över. Ställ kallt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben