Glutenfri köttfärslimpa med fetaost och paprika

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Receptet omgjort till glutenfritt

Ingredienser

  • ½ dl pofiber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2-3 msk olivolja
  • 3 paprikor i olika färger, i bitar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 150 g fetaost, i tärningar
  • 2 tsk flytande margarin
  • Instruktioner

    Blanda pofiber, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min. Lägg i färs, salt, ägg, ev. vitlök och kryddor och blanda väl. Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med 0,5 msk olja. Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna. Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår. Serveras med ris, kokt potatis och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben