Marsánkräm kan användas istället för kesella till fyllningen, uteslut då honung och citronsaft.
Grovhacka isåfall banan och tillsätt den
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl fin glutenfri mjölblandning
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
2 tsk rivet skal av citron
1 dl hett vatten
Matfett
Glutenfritt ströbröd
Fyllning
2 dl kesella
2 msk honung
2 tsk pressad citronsaft
1 stor banan
Garnering
1 dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
2 dl florsocker
1 msk sirap
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk. Rör ner blandningen i äggsmeten, tillsätt citronskal och hett vatten.
- Smörj en rund form, gärna med löstagbar botten som är ca 22 cm i diameter, beströ den med glutenfritt ströbröd och häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt kakan stå kvar en stund i formen innan den lossas, låt den kallna och dela kakan i tre bottnar.
- Rör samman kesella, honung och citronsaft till en smidig smet. Mosa bananen och tillsätt den, bred fyllningen på två av bottnarna, lägg på den tredje.
- Blanda grädde, mjölk, florsocker, sirap, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Koka alltsammans tills smeten tjocknar, prova genom att droppa lite smet i kallt vatten. Det ska gå att rulla en kula när smeten är färdig.
- Bred den varma smeten ovanpå och runt tårtan, låt den stelna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
hej! jag skulle inte tipsa om denna "tårtan". Vi gjorde den igår och det bli en geggig, men god sörja. tyvärr!