Glutenfri morotstårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Mycket saftig och god glutenfri morotstårta. Lätt att göra och smakar himmelskt! Lycka till, Njut!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl olja
  • 3 dl finrivna morötter
  • 3½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, med elvisp. Rör ner olja och rivna morötter.
    3. Blanda mjölmixen med bakpulver, kanel, vaniljsocker. Rör ner i ägg/morots blandningen.
    4. Smörj en form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) och "bröa" med kokosflingor.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen och i ca 40 minuter.
    6. Låt kakan kallna.
    7. Blanda apelsinsaft och florsocker och bred på kakan. Strö över lite fint rivet eller hackat apelsinskal.
    8. Njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben