Glutenfri persiko- och mandelkaka

Serverar: 1 portioner

Frasig och helt ljuvligt god är denna kaka och lätt att göra!

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 5 dl socker
  • 5½ dl mandelmjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 korkar rom
  • Rivet skal från 1 citron
  • 410 g inlagda persikor
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner mandelmjöl, crème fraiche, rom och citronskal. Häll smeten i en väl smord ugnsform ca 30x40 cm, gärna med ett bakplåtspapper i botten.
    3. Skär persikorna i bitar och fördela dem över kakan. Låt den sedan mysa i ugnen i ca 45 minuter. Skär i bitar och servera, gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben