Glutenfri smörgåstårta med räkor och laxrosor

Serverar: 6-8 portioner

Räkor, lax, pepparrot och lime, en riktig festtårta! Gör gärna smörgåstårtan dagen före festen så blir den ännu saftigare och godare.

Ingredienser

  • 1 tredelad, glutenfri smörgåstårtbotten (finns recept i min kokbok)
  • Rumsvarmt smör
  • Fyllning 1
  • 500 g oskalade räkor
  • 150 g strimlad kallrökt lax
  • 1 burk kesella, 250 g
  • 2 dl vispad grädde
  • 3 msk färsk, riven pepparrot
  • 1 lime, rivet skal från hela och saft från halva
  • Fyllning 2
  • 1 ask röd rom, ca 80 g
  • 200 g oskalade räkor
  • 2 finhackade kokta ägg
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 burk kesella, 250 g
  • 2 dl vispad créme fraiche
  • 150 g kallrökt lax, strimlad
  • Topping
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 gurka
  • Garnering
  • 500 g oskalade räkor
  • 400 g skivad kallrökt lax
  • Dillvippor
  • 2 skivade citroner
  • 1 skivad carambole
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka alla räkorna - men lämna några hela till garneringen.
    2. Blanda ingredienserna till fyllning 1. Smöra två av tårtbottnarna. Bred ut fyllningen på en av bottnarna. Lägg på nästa bottnen.
    3. Blanda ingredienserna till fyllning 2 och bred ut. Täck med den sista tårtbottnen.
    4. Blanda Philadelphiaost och créme fraiche och bred ut på tårtans topp och kanter. Riv gurkan och pressa ur all vätska och klappa in rivet runt om på tårtans kant. Gör rosor av laxen och garnera valfritt med garnerings ingredienserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben