Räkor, lax, pepparrot och lime, en riktig festtårta!
Gör gärna smörgåstårtan dagen före festen så blir den ännu saftigare och godare.
Ingredienser
1 tredelad, glutenfri smörgåstårtbotten (finns recept i min kokbok)
Rumsvarmt smör
Fyllning 1
500 g oskalade räkor
150 g strimlad kallrökt lax
1 burk kesella, 250 g
2 dl vispad grädde
3 msk färsk, riven pepparrot
1 lime, rivet skal från hela och saft från halva
Fyllning 2
1 ask röd rom, ca 80 g
200 g oskalade räkor
2 finhackade kokta ägg
3 msk finhackad dill
1 burk kesella, 250 g
2 dl vispad créme fraiche
150 g kallrökt lax, strimlad
Topping
200 g Philadelphiaost
1 dl créme fraiche
1 gurka
Garnering
500 g oskalade räkor
400 g skivad kallrökt lax
Dillvippor
2 skivade citroner
1 skivad carambole