Glutenfri snickerskaka

Serverar: 20 portioner

Det här är en kaka som svävar någonstans i gränslandet mellan bakverk och godis.

Ingredienser

  • 1 liter cornflakes, av ett glutenfritt märke
  • 1 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 1 burk jordnötssmör (350 g)
  • 400 g blockchoklad, ljus eller mörk
  • 1 msk olja
  • Tillbehör
  • Långpanna, 20 x 30 cm
  • Instruktioner

    1. Töm burken med jordnötssmör i en kastrull och värm försiktigt . Rör ner socker, sirap och conflakes i jordnötssmöret och rör om. Värm lite till. Bred ut blandningen i en långpanna och låt kallna.
    2. Smält blockchokladen i vattenbad eller mikro och blanda ner den oljan. Bred chokladen över den kalla kakan och låt stelna.
    3. Skär upp rutor i önskad storlek. Om du har en pizzaslicer går den utmärkt att använda till att skära upp kakan. Göm kakfatet om rutorna inte ska ätas direkt, för det här en kaka som har strykande åtgång.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben