Glutenfri tårtbotten

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket uppskattad tårta. För att lyckas får äggen inte vara för färska och man vispar ägg och socker länge.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Olja
  • Potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop potatismjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll smeten i en form ca 22 cm i diameter vilken du oljat el smort in med margarin. Du använder potatismjöl till att "bröa" formen med. Ugnen på ca 165 gr i 30 minuter.
    2. Vänd upp tårtbotten på ett bakplåtspapper med socker på. Täck med bakduk och låt den inte torka då börjar den smula sig. Dela den i tre delar och fyll med valfri fyllning.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    lmm 24 juni 2009

    Tack för bra recept. Nu kan samtliga njuta av sommarfesten med tårtor som är glutenfria.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben