Glutenfri Västerbottenpaj med squash

Serverar: 8 portioner

En god klassiker med en liten ny tvist!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl glutenfri fin mjölmix, Semper
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 kokta kalla potatisar
  • Fyllning
  • 200 g squash
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g Västerbottenost
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Mixa ingredienserna till pajdegen, pressa i potatisen och arbeta samman till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Blanda riven ost, ägg, och grädde. Häll i pajskalet. Tärna squash, lägg i formen, strö över grovt hackade nötter och timjan. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben