Saftig vetelängd fylld med den underbara Nutellakrämen.
Ingredienser
25 g jäst
50 g smör
2½ dl mjölk
½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk kardemumma, stött
6 dl glutenfri mjölmix, Semper
Fyllning
1½ dl Nutella (Hasselnötskräm)
Pensling
1 ägg
Instruktioner
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt det i mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Arbeta samman degen på mjölat mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta. Bred på Nutella och rulla samman som en rulltårta.
Skär ett snitt rakt igenom längden, spara ca 2 cm längst upp. Fläta så att snittytan kommer upp. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla längden med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.