Glutenfri vetelängd med Nutella

Serverar: 1 portioner

Saftig vetelängd fylld med den underbara Nutellakrämen.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 6 dl glutenfri mjölmix, Semper
  • Fyllning
  • 1½ dl Nutella (Hasselnötskräm)
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt det i mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    2. Arbeta samman degen på mjölat mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta. Bred på Nutella och rulla samman som en rulltårta.
    3. Skär ett snitt rakt igenom längden, spara ca 2 cm längst upp. Fläta så att snittytan kommer upp. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Pensla längden med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben