Glutenfria bagels

Serverar: 12 portioner

Härligt sega och fräscha i flera dagar, sedan går de superbra att rosta. Variera gärna toppingen efter just din favoritsmak. De är även laktosfria.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5½ dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk fiberhusk
  • 5 dl glutenfri grov mjölmix
  • 9 dl glutenfri fin mjölmix
  • ½ msk salt
  • 2 msk honung
  • Garnering
  • 1 äggvita
  • T ex vallmofrön eller riven ost
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen och fiberhusken i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen 10 minuter i maskin, längre för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    2. Stjälp upp degen på bakbord med mjölmix och dela i 12 delar. Forma till bullar. Sätt ett mjölat finger i mitten av varje bulle, tryck till botten och cirkulera ungefär som du rockar med en rockring. Låt jäsa 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Koka upp ordentligt med vatten i en traktörpanna. Låt dina bagels, ett par åt gången, sjuda ca 2 minuter på vardera sida. Lyft upp och låt torka på en handduk.
    5. Vispa upp äggvitan lätt, pensla dina bagels och garnera med valfri topping. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben