Härligt sega och fräscha i flera dagar, sedan går de superbra att rosta. Variera gärna toppingen efter just din favoritsmak.
De är även laktosfria.
Ingredienser
25 g jäst
5½ dl vatten, fingervarmt
1 msk fiberhusk
5 dl glutenfri grov mjölmix
9 dl glutenfri fin mjölmix
½ msk salt
2 msk honung
Garnering
1 äggvita
T ex vallmofrön eller riven ost
Instruktioner
- Lös upp jästen och fiberhusken i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen 10 minuter i maskin, längre för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Stjälp upp degen på bakbord med mjölmix och dela i 12 delar. Forma till bullar. Sätt ett mjölat finger i mitten av varje bulle, tryck till botten och cirkulera ungefär som du rockar med en rockring. Låt jäsa 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp ordentligt med vatten i en traktörpanna. Låt dina bagels, ett par åt gången, sjuda ca 2 minuter på vardera sida. Lyft upp och låt torka på en handduk.
- Vispa upp äggvitan lätt, pensla dina bagels och garnera med valfri topping. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)