Serverar: 6 portioner
Det här brödet är enkelt att göra för det behöver inte knådas! Degen ska vara kladdig. Jag har bakat de här brödkakorna i många år åt min make och han tycker att de är goda.
Rör ut jästen med det ljumma vattnet. Tillsätt mjölk och fiberhusk och rör om. Låt stå ca 10 minuter. Tillsätt sedan sirap, salt, brödkryddor och olja. Häll sist i mjölmixen, rör i lite i taget så att allt blir väl blandat, arbeta degen ca 5 min. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter. Arbeta degen igen. Ta 2 plåtar med bakplåtspapper och klicka ut 3 brödkakor på varje plåt. Platta med mjölad hand eller med sked ut runda kakor, ett par cm tjocka. Låt jäsa 15-20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på brödgaller under bakduk.
Tack för receptet! Bakade dessa idag och de fick tummen upp här :P Jag slängde i ett ägg också för det gillar jag att ha i både bröd- och bulldeg :)
Bakade till gubben med!! Och han tyckte dom var super!! Så dom här blir det fler gånger. Tack!!
Har provat receptet och det blev "kanon"-bra och smakade smaskens med lite olivolja och en bit ost på. Blev lika bra efter det att det varit fryst. Tack för receptet. Nu kan även jag äta smörgås ;-)
Äntligen ett lätt glutenfritt recept!! Och kanon goda var dom oxå:) TackTack:)
Kanongoda och enkla att göra!
Vilken sorts mjölmix använder du? Är det semper eller finax?
Jag använder Finax mjölmix.
Ett mycket gott och lättbakat matbröd. En ny favorit!
Mycket nöjd med detta bröd! Åkte upp på 5-i-top listan direkt!
jättegott, jag bakade med mixwells mixar
Kanonbröd,jag blandade i 1dl solrosfrön och 1 dl sesamfrön,blev jättegott !