Glutenfria chokladbollar

Serverar: 20 portioner

Tid: 10 minuter

Blanda alla ingredienser i matberedaren och kör ett par sekunder i taget tills allt har blandas. Ställ smeten i kylskåp för ca 30 minuter om den är för mjuk. Rulla till bollar och rulla varje boll i kokosflingor. Förvara chokladbollarna kallt.

Ingredienser

  • 15 färska dadlar urkärnade
  • 2 dl valnötter grovt malda
  • 2 msk kokosolja eller kokosfett
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl finhackad mörk choklad
  • 1 tsk nesscafé
  • 2 dl kokosflingor till garnering
  • Instruktioner

    Nyttiga chokladbollar, gluten och "nästan" sockerfria, klara på max 10 minuter. Visst låter det hur bra som helst med tanke på att mina byxor har börjat strama rejält i midjan efter julhelgens alla festligheter. Kan erkänna att det var ordet choklad jag föll för ?. Otroligt goda som alla arbetskompisar gav beröm för.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben