Glutenfria chokladmuffins

Serverar: 20 portioner

Min sambo är glutenintolerant och älskar bakverk. Han gjorde dessa och jag njöt av varje tugga.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk fiberhusk
  • ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl fin glutenfri mjölblandning
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält matfettet och låt det svalna.
    3. Rör äggulor, socker, sirap och fiberhusk poröst. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Blanda mjölblandning, potatismjöl, kakao och bakpulver, rör ner det i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
    4. Fördela smeten i muffinsformar av papper, fyll inte formarna till mer än hälften.
    5. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben