Glutenfria fluffiga plättar

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart goda, fluffiga glutenfria plättar.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 0,5 dl havremjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rårismjöl (eller vitt rismjöl)
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 tsk vaniljessens
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • Ev. 1 msk agavesirap eller honung
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en matberedare eller vispa med en elvisp med degkrokar. Blanda tills du har en tjock, jämn smet. Lägg en klick i stekpannan med smör, ghee eller kokosolja för stekning och stryk ut smeten till en lagom stor plätt. En knapp cm tjock. Stek på låg värme tills båda sidorna är gyllenbruna. Servera med bär, sylt, skivad banan, grädde eller något annat gott.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2
    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben