Glutenfria kola- och hallonrutor

Serverar: 30 portioner

Lättbakade rutor med hallon, kola och smarrig havretopping.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl mandelmjöl
  • Fyllning
  • ¾ burk karamelliserad mjölk, färdigkokt, á ca 400g
  • 100 g hallon, frysta och upptinade
  • Smultopping
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 3 dl havregryn, rent havre
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Rör smöret mjukt och blanda i florsocker och salt. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet. Blanda i det glutenfria mjölet och mandelmjölet. Knåda degen snabbt tills den är smidig. Plasta in degen och lägg den i kylskåp i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Kavla ut degen i formen och bred på den karamelliserade mjölken. Mosa hallonen och bred ut ovanpå kolan.
    4. Smultopping: Blanda alla ingredienser och fördela över hela kakan. Tryck till den lite lätt med händerna.
    5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna helt i formen så kakan sätter sig innan du skär den i rutor. Servera med en klick grädde.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben