Glutenfria majsbröd

Serverar: 10 portioner

Snabba majsbröd som är riktigt saftiga och goda. Servera dem istället för scones på nästa tebjudning, de är underbara med marmelad och ost.

Ingredienser

  • 3 dl majsmjöl, 140 g
  • 2 3/4 dl rismjöl, 150 g
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 80 g smör
  • 5 dl kall mjölk, 500 g
  • 1 msk fiberhusk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och låt den svälla i minst 15 minuter. Forma degen till 10 små bröd med hjälp av en sked. Platta till dem något och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    3. Grädda bröden ca 15 minuter. Låt svalna på galler ca 20 minuter före servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    brosita 30 november 2016

    Behövde göra bröd snabbt och blev glatt överraskad. Både jag och grabben tyckte att det var riktigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben