Glutenfria mandelflarn

Serverar: 15 portioner

Den som vill kan utesluta chokladen.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk fin glutenfri mjölblandning
  • ½ msk sirap
  • 1 msk mjölk
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk hackade syltade apelsinskal
  • 75 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg matfett, socker, mjöl, sirap och mjölk i en kastrull, låt blandningen få ett hastigt uppkok. Dra kastrullen från värmen, tillsätt mandelspån och apelsinskal.
    3. Klicka ca 1 tsk smet till varje flarn i en plättlägg, bred ut smeten jämnt till varje kaka. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
    4. Låt kakorna svalna ett tag innan de lossas ur plättläggen.
    5. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn på full effekt, 1-2 minuter.
    6. Ringla chokladen över de kalla flarnen. Låt kakorna stelna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben