Glutenfria matmuffins

Serverar: 24 portioner

Perfekta att servera till mellanmål, soppa eller till en sallad. Variera gärna smaksättning i smeten.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ dl majsmjöl
  • 1½ dl glutenfri fin mjölmix, Semper
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 6 smala glutenfria korvar, gärna med lite sting
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa samman smör och socker, tillsätt äggen och mjölken. Blanda mjölsorterna och bakpulvret och vänd ner i smörblandningen. Fyll minimuffinsformarna till hälften med smeten. Skär korvarna i 3 cm stora bitar och stick ner en bit i varje muffins.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben