Glutenfria pinnbröd

Serverar: 10 portioner

Gott till grillad korv. Snurra - tvinna degen runt korven och grilla. Receptet funkar på vanligt vetemjöl också.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 4 dl glutenfri fin mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    1. Mät upp vattnet, tillsätt fiberHusk och blanda noga. Låt stå 10 min. (Det ska bli som tapetklister).
    2. Blanda de torra ingredienserna och finfördela margarinet i dem. Bind samman degen med vatten-fiberHusk blandningen. Det kan verka svårt men man får knåda längre än med vanligt pinnbröd (lättast går det i en matberedare om man har tillgång till en sådan).
    3. Grilla bröden över öppen eld.
    4. Det går även att göra degen utan fiberHusk. Den är lättare att blanda men den blir mindre seg och därmed svårare för barnen att hantera. FiberHusk finns i välsorterade butiker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben