Glutenfria pizzabullar

Serverar: 12 portioner

Matiga och saftiga pizzabullar. Perfekt att ha på lut i frysen!

Ingredienser

  • Botten
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 3½-4 dl glutenfri mjölmix, Finax
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk pizzakrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g lufttorkad skinka, strimlad
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 100 g pizzaost
  • 10 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en matberedare. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olivolja, salt och det mesta av mjölmixen. Arbeta samman degen och låt sedan jäsa i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Låt krossad tomat, olivolja, kryddor, chilisås och vitlök sakta puttra i 10 minuter.
    4. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Bred på tomatsåsen, strö över strimlad skinka, oliver och pizzaost. Rulla ihop som en rulltårta. Skär i bitar, ca 4 cm och lägg i muffinsformar i muffinsbleck.
    5. Toppa med körsbärstomat på varje och grädda i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben