Glutenfria potatismuffins med citronkräm

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Potatis ger en tung mustighet till mjuka kakor.

Ingredienser

  • 150 g mandel
  • 3 dl strösocker
  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 5 kokta, mosade potatisar ( ca 250 g )
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft
  • Citronskal av en biodynamiskt odlad citron
  • Instruktioner

    1. Mal eller hacka mandlarna fint. Rör socker och margarin pösigt i en skål. Rör ner ett ägg i taget i margarinsmeten. Rör sedan ner den mosade potatisen. Blanda mjöl med bakpulver i en annan skål och rör sedan ner det i margarinsmeten. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.
    2. Glasyr: Blanda alla ingredienser till glasyren och bred den över de avsvalnade muffinsen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben