Glutenfria scones med choklad

Serverar: 8 portioner

Servera sconesen nygräddade, gärna med jordnötssmör. Hittar du inte chokladknappar går det lika bra att använda hackad choklad.

Ingredienser

  • 3½ dl rismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 msk finmalet psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk farinsocker
  • 1½ tsk salt
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl mjölk eller filmjölk
  • 150 g chokladknappar eller hackad choklad
  • Tillbehör
  • Eventuellt jordnötssmör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret. Tillsätt vätskan och blanda snabbt ihop tills allt blandats ordentligt. Tillsätt chokladknapparna. Låt degen stå och svälla ca 5 minuter.
    3. Klicka ut degen i 8 bitar till runda bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt sconesen svalna på ett galler.
    4. Servera dem ljumna gärna med jordnötssmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben