Scones med hallon och choklad

Serverar: 8 portioner

Passar bra till diabetiker och även oss andra.

Ingredienser

  • 1 dl havrekli
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 tsk Canderel strö
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g fast margarin
  • 1 dl lättyoghurt naturell
  • 1 ½ dl hallon frysta eller färska
  • 1 dl osötad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda havrekli, vetemjöl, salt, bakpulver och Canderel i en skål. Hacka chokladen grovt. Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon och blanda snabbt ihop till en deg. Forma degen till 8 runda kakor.
    2. Grädda mitt i ugnen, 225ºC i ca 10 minuter. Låt svalna något. Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till.
    3. Tips! För en smalare, mindre lyxig variant kan chokladen tas bort. Hallonen kan ersättas med annan frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben