Naturligt glutenfri scones

Serverar: 1-4 portioner

Tid: 40 minuter

Här är ett recept på ett urgott bröd som passar lika bra till frukost som till grytan eller soppan! När som helst, ett nyttigt, naturligt glutenfritt scones-bröd! Inspiration till brödet fick jag ifrån www.lissfit.com!

Ingredienser

  • 250 g mandelmjöl, malda mandlar
  • 50 g bakprotein/vassleprotein
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk havssalt
  • 2 ägg
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Kanel efter behag
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp äggen och tillsätt sedan sirapen och vinägern. Blanda ihop de torra med äggblandningen.
    2. Det blir lite kletigt så ta en träslev och rör om med.
    3. Lägg degklumpen på en plåt med bakplåtspapper. Platta sedan ut den lite grann så den får ca 2 cm i höjd. Skär ett kors i mitten halvvägs ner i brödet. Grädda på 180 grader i ca 25 min. Brödet är klart när de låter "håligt" när man knackar på de underifrån och när de fått en fin yta.
    4. Låt svalna en stund på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben