Naturligt glutenfri scones
Här är ett recept på ett urgott bröd som passar lika bra till frukost som till grytan eller soppan!
När som helst, ett nyttigt, naturligt glutenfritt scones-bröd!
Inspiration till brödet fick jag ifrån www.lissfit.com!
Ingredienser
250 g mandelmjöl, malda mandlar
50 g bakprotein/vassleprotein
1 msk fiberhusk
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk havssalt
2 ägg
2 msk agavesirap
2 msk äppelcidervinäger
Kanel efter behag
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa upp äggen och tillsätt sedan sirapen och vinägern.
Blanda ihop de torra med äggblandningen.
- Det blir lite kletigt så ta en träslev och rör om med.
- Lägg degklumpen på en plåt med bakplåtspapper.
Platta sedan ut den lite grann så den får ca 2 cm i höjd.
Skär ett kors i mitten halvvägs ner i brödet.
Grädda på 180 grader i ca 25 min.
Brödet är klart när de låter "håligt" när man knackar på de underifrån och när de fått en fin yta.
- Låt svalna en stund på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pizzadeg
Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...